Gigi Becali este asteptat astazi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale(MApN), cauza declinata la Parchetul inaltei Curtii de Casatie si Justitie. "Razboinicul luminii" este cercetat pentru complicitate la abuzul in serviciu comis de fostul ministru al apararii, Victor Babiuc. "Marul discordiei", este reprezentat de procesul verbal prin care Becali ar fi primit de la MApN un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul stefanestii de Jos, judetul Ilfov.

Desi terenurile sunt relativ egale ca suprafata, au valori disproportionate date de pretul de piata. Potrivit locotenentului-colonel Aurel Iorga si capitanului-comandor Petre Cristea,(n.r.-semnatarii contractului din partea MApN) aceasta intelegere s-ar fi perfectionat din ordinul lui Victor Babiuc. Procurorul Dan Voinea a decis redeschiderea cazului si trimiterea lui la DNA, dupa ce in mai 2006, colonelul magistrat, Silvestru Boeru de la Sectia Parchetelor Militare, l-a scos de sub urmarire penala pe Gigi Becali. Motivul invocat de Voinea pentru redeschiderea cazului este ca valoarea prejudiciului adus, depaseste un milion de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.