Daca ati locui intr-un apartament luxos din Cartierul Primaverii si vi s-ar oferi in schimbul lui un bordei in Ferentari, ati accepta? Sau daca, pentru o limuzina de ultima generatie vi s-ar da un hirb ambulant, ati fi de acord? Daca raspundeti afirmativ, contactati-ma la redactie pentru ca sinteti persoanele cu care mi-as dori sa fac afaceri toata viata. Daca ziceti ca nu, fiti atenti aici.

Fosta societate Avicola SA, acum proprietatea lui Ion Tiriac, are in cuprinsul ei teritorial si un hectar de padure care apartine altcuiva. Terenul a fost ocupat ilegal de fosta Avicola si vindut cu totul, cu acte indoielnice, lui Tiri. Ce face directorul Directiei Silvice Bucuresti, George Capanu, ca sa nu-l supere pe mustacios? Pune la cale un schimb. Acest hectar de padure (in litigiu cu Avicola Baneasa Bucuresti), contra unui teren, gol si neimpadurit, taman in Teleorman, de patru hectare. Nu va lasati inselati de raportul de patru la unu pentru ca, de fapt, trocul ar putea fi rezumat asa: un hectar de padure in Baneasa, care valoreaza doua milioane de euroi, contra unui teren de 1.000 RON hectarul, deci de 4.000 RON in total, adica de cel mult 1.100 euro.

Lui Capanu nu i s-a parut nimic in neregula. Ba a mai si insinuat ca i s-a propus o spaga din partea proprietarului adevarat al hectarului de padure, pentru acest schimb. "Avicola a fost cumparata. Noi avem un litigiu cu aceasta societate de ani de zile. Cind s-a privatizat, a vindut terenul cu totul. Cel care are teren acolo mi-a spus: 'Dom’le, care e calea legala ca sa fac eu in asa fel incit sa cistig terenul asta? Ca eu am dat o data banii pe el si va mai dau ce va trebuie ca sa facem un schimb>>", ne-a spus George Capanu.

Deci asa: proprie­tarul ar da si spaga pentru a renunta la un teren in padurea Baneasa in favoarea unuia din Teleorman. Bre, Capanu, ne lesi?… Si inca o faza, era sa uit: un alt apropitar de teren din padurea Baneasa ne-a scris, legat de acest subiect, ca "Romsilva nu reconstituie drepturile fostilor proprietari ai zonei care au cereri depuse in termen la Primarii. Prefera initial sa faca schimburi avantajoase, iar apoi fostii proprietari cu amplasamentul dovedit sa fie mutati in alte parti, pentru ca nu mai e loc de Avicola Tiriac".