Revin cu un caz despre care am mai scris de doua ori, in 2005 si anul asta. Dar e atit de misto (adica atit de nasol, ca stiti cum e, numai o intimplare nasoala poate sa devina un subiect misto de presa) ca chiar merita reluat, mai ales ca s-au petrecut lucruri de tot risul de la ultima aparitie. In 2005 ziceam ca o casa cu trei ni­veluri (retineti dimensiunea) din centrul vechi al Capitalei, str. Covaci nr. 19, nu a mai fost retrocedata din cauza ca a disparut do­sarul de revendicare din Primarie. Dosarul a disparut, ca sa vezi coincidenta, tocmai dupa ce fusesera acordate toate avizele de retroce­dare.

S-a facut o ancheta, s-a cautat dosarul si, in cele din urma, Videanu a conchis ca nu se poate re­troceda "apartamentul" de pe strada Oituz, dar se dau despagubiri banesti proprietarilor. Sper ca ati sesizat schimbarea, proprietarii au revendicat o casa de pe o strada si li s-au oferit despagubiri doar pentru un apartament, de pe alta strada, care nu fusese niciodata al lor si pe care, in consecinta, nici nu-l revendicasera vreodata.

Daca tot nu putea fi retrocedata, fiindca mai intii a disparut dosarul din Primarie si apoi Videanu a facut o confuzie imposibila, doar nu era sa ramina casa goala, sa apara stafii in centrul Capitalei. Primaria, prin functionarii ei in frunte cu juvetele Videanu, a inchiriat-o firmei SC Station. Care, la rindul ei, s-a oferit sa o subinchirieze cu 900 de euro pe luna, desi legea ii interzice astfel de subinchirieri. Fortati de evidenta ilegalitatii, fortati de maldarul de plingeri trimise la nivel guvernamental, Videanu & Co a trebuit sa recunoasca greseala. S-a dispus redactarea unei noi decizii de retrocedare, corecte de data asta. Moment in care iar s-a blocat retrocedarea.

Si sa vedeti pe ce motiv. Cica functionara care bate la masina astfel de decizii... este in concediu de maternitate. Dupa doi ani, cind se va intoarce la serviciu unica functionara din lume care poate sa bata la masina un act banal, vor aparea alte blocaje insurmontabile. Videanu nu va putea semna decizia fiindca si-a uitat pixul acasa sau, mai plauzibil, pentru ca i-a mincat pisica stampila.