In perioada 18-20 mai 2007, romanii vor fi martori ai spectacolului de viteza Formula 3, FIA GT

Bucurestiul va figura pe lista oraselor care gazduiesc curse de masini de mare viteza. Putem spune ca am intrat in lumea buna a sporturilor de viteza, intrucat circuitul de Formula 3, in competitia FIA GT, construit in Capitala, in jurul Palatului Parlamentului, va fi "cel mai greu si cel mai interesant din 2007", dupa cum a recunoscut Thomas Biaggi, fost campion mondial in sezonul din 2003.

Masini cu sute de cai putere sub capota vor concura in jurul Palatului Parlamentului, in cadrul competitiei de Formula 3, FIA GT. Acolo unde, in mod normal, restrictia de viteza e de 50 de kilometri la ora, bolizi precum Lamborghini Murcielago sau Ferrari F50 vor accelera pana la 230 de kilometri la ora! "Circuitul are o lungime de 3,2 kilometri.

O masura impresionanta de siguranta va consta in amplasarea unor garduri de beton grele de 7 tone. Tribunele vor fi impartite pe patru categorii, preturile variind in functie de acestea. Cel mai ridicat pret este cel al biletelor VIP, mai exact 800 de euro. Totusi, cine isi va permite sa plateasca aceasta suma, va avea acces nelimitat, de la padocuri pana la boxele echipelor, plus mancare si alte surprize, pe tot parcursul competitiei. Pe langa pretul biletelor, spectatorii vor plati o taxa de acces de 20 de euro. "Pentru toti spectatorii, vor fi amplasate ecrane pe care se poate urmari evolutia cursei", ne-a spus Sebastian Petre, specialist PR din cadrul Pleon Graffiti.

Organizatorii spera ca numarul spectatorilor sa se ridice pana la 100.000, autoritatile visand la incasari de jumatate de milion de euro, din taxa de ocupare a domeniului public.

"Pe langa cursa de Formula 3, FIA GT, vor fi organizate curse din cadrul Dacia Logan Cup si din Campionatul Britanic de Formula 3. Cei interesati pot accesa site-ul www.bucharest-ring.com, pentru informatii si pentru a-si rezerva, din luna decembrie, bilete. Realizarea traseului va costa pana la 18 milioane de euro", ne-a spus Hartmut Beyer, de la Bucharest Ring, organizatorul evenimentului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.