Adrian Nastase acuza procurorii DNA ca instrumenteaza un dosar politic

"Numai un idiot poate sa creada ca exista un temei pentru o acuzatie de mita in acest dosar. Nu s-a dovedit in niciun fel ca exista o intelegere intre Irina Jianu si mine pentru dobandirea de foloase necuvenite sau pentru mita. Nici institutional nu se putea face acest lucru, pentru ca Irina Jianu nu era in subordinea mea, nu eu am angajat-o si ea a ramas in functie in subordinea unuia dintre ministri", a declarat ieri fostul prim-ministru Adrian Nastase.

Fostul lider PSD a sustinut ca procurorii au dispus o expertiza contabila pentru a deschide "un nou dosar Zambaccian", pentru care au cheltuit 1,2 miliarde de lei, din banii publici, in timp ce expertiza pentru dosarul "Flota" a costat doar 500 milioane de lei. Nastase a acuzat DNA-ul ca s-a transformat in "avocatul firmei de constructii", in conditiile in care se incearca blocarea actiunii civile pe care a deschis-o, "de socotire" in instanta, actiune care ar trebui sa lamureasca daca a fost respectata intelegerea dintre el si constructor.

Nastase a reiterat faptul ca a pus la dispozitia firmei de constructii terenul din strada Zambaccian, ceea ce i-a oferit dreptul de a obtine gratis, in contrapartida, un apartament in blocul construit. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Nastase in 7 februarie, pentru luare de mita, precum si obtinere de foloase necuvenite, ca urmare a faptului ca a facut uz de autoritatea sau de influenta sa ca presedinte de partid.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.