Consiliul Superior al Magistraturii a avizat ieri detasarea lui Ilie Botos la Ministerul Apararii Nationale, la solicitarea ministrului Sorin Frunzaverde

Ministerul Apararii Nationale a trimis ieri Consiliului Superior al Magistraturii cererea pentru detasarea procurorului magistrat Ilie Botos in cadrul Directiei Juridice din MApN. Motivul invocat, spun surse din cadrul Parchetului Militar, este nevoia in cadrul acestui departament a unui procuror care sa se ocupe de unele dosare importante. Botos, ca ofiter magistrat, chiar daca a functionat in cadrul Ministerului Public, era oricum platit de MApN, iar cererea sa de detasare, spun aceleasi surse, nu ii modifica nici macar salariul.

Detasarea este solicitata pe o perioada determinata, de trei ani. Cererea de detasare, semnata de ministrul Sorin Frunzaverde, nu specifica functia pe care urmeaza sa o primeasca fostul procuror general al Romaniei. Lamuriri in acest sens nu ne-a putut oferi nici Biroul de presa al MApN, care nu avea aprobare "de sus". Ministrul Frunzaverde nu a putut fi contactat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.