Pe cartotecile Securitatii predate de SRI la CNSAS multe informatii sint sterse sau acoperite cu carioca. Ticu Dumitrescu acuza ca doar jumatate dintre fise au fost predate
Din cartotecile predate pina acum de SRI la CNSAS au disparut informatii, acestea fiind fie sterse cu carioca, fie "razuite de-a dreptul". Informatia a fost data publicitatii de Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, intr-o emisiune de la Realitatea TV. Potrivit acestuia, descoperirea este de data recenta si ii apartine lui Ticu Dumitrescu, un alt membru al Colegiului.

"S-a lucrat la greu si va iesi un scandal urias", a anticipat Dinescu. Ticu Dumitrescu a refuzat sa dea informatii suplimentare, sustinind ca doreste sa aiba mai intii o discutie explicativa cu reprezentantii serviciilor secrete care au trimis cartotecile la CNSAS. Preluarea cartotecilor de la servicii a fost unul dintre principalele obiective ale acestuia de-a lungul anilor, considerind ca fisele facute de Securitate permit o identificare rapida si exacta a informatorilor. Ele contin informatii inclusiv despre conexiunea cu alte dosare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.