Parjol. Peste 100 ha de vegetatie uscata si stuf din zona Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, din apropierea cetatii Histria, au ars de miercuri noaptea, in reprize, timp de 18 ore

O mare parte din Rezervatia Bioseferei Delta Dunarii se afla in pericol, din cauza incendiilor care au izbucnit in ultimele saptamani in zona Grindului Chituc si a zonei Vadu.

Peste o suta de hectare de vegetatie uscata si stuf din zona Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, din apropierea cetatii Histria au ars, timp de 18 ore, in reprize, incepand de miercuri.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Constanta spun ca doua autospeciale de la statia Midia au ajuns miercuri noaptea, in jurul orei 22,15, in localitatea Istria, din apropierea cetatii Histria, unde au incercat sa stinga palcurile de vegetatie uscata, care ardeau pe un teren viran. Pompierii au stabilit ca vegetatia a luat foc de la o tigara aruncata la intamplare de o persoana neidentificata. Focul a fost lichidat, spre dimineata, in jurul orei 2,15.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.