La mai bine de trei saptamani de cand Mohammad Munaf a fost condamant la moarte prin spanzurare de o instanta irakiana, autoritatile din Romania nu stiu daca judecarea lui pentru rapirea jurnalistilor mai poate continua.

Instanta care judeca dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak se afla de cateva saptamani intr-o situatie fara precedent. Desi magistratii Curtii de Apel Bucuresti continua sa audieze martori in cazul Munaf, acestia nu stiu daca probele administrate vor mai folosi vreodata la ceva. Incurcatura judiciara a fost provocata de refuzul constant al autoritatilor irakiene de a ne transmite vreo informatie oficiala cu privire la Munaf si la procesul in care acesta a fost recent condamnat la moarte, pentru legaturi cu retelele teroriste. Sentinta a fost data la jumatatea lunii octombrie, dar autoritatile romane nu stiu nici pana acum care sunt infractiunile pentru care s-a pronuntat condamnarea sau care este continutul hotararii de la Bagdad.

IN CEATA

Asa se face ca in acest moment nici Curtea de Apel Bucuresti, nici Ministerul Justitiei nu stiu daca fostul ghid al jurnalistilor romani a fost cumva condamnat deja pentru faptele judecate in Romania. O asemenea situatie ar face ca procesul de la Curtea de Apel Bucuresti sa incalce principiul de drept potrivit caruia nimeni nu poate fi judecat de doua ori pentru aceeasi fapta. Magistratii romani ar mai avea inca o posibilitate, aceea de a decide ca nu tin cont de hotararea de la Bagdad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.