Florentin Scaletchi, presedintele OADO, actiona ca o placa turnanta intre oamenii influenti si interlopi. Nu ezita sa intervina nici in procese comerciale, erijindu-se in aparatorul drepturilor omului

In cursul zilei de ieri, Florentin Scaletchi, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, a fost prezentat judecatorilor Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare. Scaletchi, caruia i-a fost organizat un flagrant, miercuri seara, a fost audiat in cursul noptii de miercuri spre joi de procurorii anticoruptie, care au ridicat de la sediul OADO mai multe calculatoare si documente. Scaletchi a fost retinut chiar din sediul firmei sub acuzatia de trafic de influenta, intrucit in 2005 a cerut si a primit de la denuntator 20.000 de euro spre a influenta magistratii de la ICCJ pentru reducerea pedepselor aplicate denuntatorului. Insa Scaletchi, folosind acoperirea de aparator al drepturilor omului, isi permitea deseori sa intervina fatis in procese aflate pe rol, chiar si in cele pur comerciale.

Cotizatie de 500 de dolari pe an

Retinerea lui Florentin Scaletchi de catre procurorii DNA, miercuri seara, i-a surprins chiar si pe membrii OADO: "Nu pot crede ca s-a intimplat asta. Era o persoana publica si parea destul de corecta. Eu am contribuit la OADO cu cite 500 de dolari pe an. M-am inscris in organizatie pentru a obtine un permis de conducere international, pentru ca eu calatoresc foarte mult. Poate sint si alte avantaje, dar nu le cunosc pentru ca nu prea mergeam la intilnirile organizatiei. Veneau foarte multe persoane importante, dar nu stiu cite dintre ele faceau parte din organizatie", ne-a declarat Constantin Turcu, membru OADO.

Scaletchi intervenea in procese comerciale

De altfel, Turcu este un om de afaceri care a mai avut un avantaj de pe urma prieteniei cu Scaletchi. Acesta din urma a intervenit pentru a-l apara pe Turcu si pe secretarul general al Partidului Conservator, Constantin Faina, intr-un proces comercial care s-a desfasurat la Brasov.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.