Mama FNI vrea sa aduca dovezi, judecatorul o cenzureaza

Dovedit a fi, poate, cea mai complexa cauza a perioadei post-decembriste, dosarul FNI continua cu reaudierea a zece dintre cei 13 inculpati (n.r. - Nicolae Popa, plecat din tara si alte doua persoane decedate). Ieri, lista audierilor a fost deschisa de Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest. Aceasta a fost urmata de Gavril Batran si Ion Dita, membri ai CA-ului aceleiasi societati.

Cei trei inculpati si-au sustinut nevinovatia si au facut completari la declaratiile date in faza de urmarire penala. Dupa ce, la termenul trecut, Vlas a cerut expres inculparea fostului infractor de drept comun Sorin Ovidiu Vintu in dosarul FNI, ieri, aceasta a amintit de o declaratie a controversatului afacerist, care ar demonstra implicarea totala a acestuia in caderea FNI. "Va mai amintiti, in decembrie 1998, de intalnirea care a avut loc la Gelsor, la care Vintu a spus tuturor foarte taios si vizibil suparat: Sa nu uitati ca SOV Invest sunt eu !?", a intrebat-o Vlas pe Sima.

Fostul director economic al SOV Invest a apucat sa confirme, insa Mihai Rotaru - judecatorul care a disjuns dosarul FNA - Banca Agricola de FNI - a respins intrebarea lui Vlas pe motiv ca n-are legatura cu prezenta cauza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.