Conform unor informatii militare, contractul de vånzare a unor rachete sol-aer pentru Iran, dus de Marius Oprea la Parchetul Militar, a fost semnat de fostul sef al Inzestrarii Armatei, general (r) Florentin Popa
Informatiile militare pe care le detinem confirma ca documentul adus de Marius Oprea, consilierul premierului Tariceanu, la Sectia Parchetelor Militare, mai precis contractul de vanzare a unor rachete sol-aer pentru Iran, a fost semnat de catre fostul sef al inzestrarii Armatei, generalul Florentin Popa. De altfel, acest contract a fost realizat de catre MApN prin aceasta directie din minister, care se stie ca s-a ocupat de toate tranzactiile de armament si munitie ale Romaniei pana la data la care, din cauza dezvaluirilor facute de fostul viceamiral al Israelului Shimon Naor in presa romana cu privire la comisioanele stoarse de conducerea Inzestrarii Armatei, Florentin Popa a disparut din MApN si a lucrat o perioada la Ministerul Industriilor, ocupandu-se de aceleasi achizitii sau vanzari. De data aceasta, prin Romarm. Romtehnica este, acum, implicata,din nou, intr-un mare scandal, poate chiar mai "grandios" decat cel al armelor vandute cu stampila ANCESIAC catre tari care s-au aflat, pe perioade diferite, sub embargo.

Marius Oprea isi continua dezvaluirile referitoare la un presupus export de armament catre Iran. Astfel, luni seara, Oprea s-a prezentat la Parchetul Militar, unde a adus procurorilor copii ale unui contract incheiat in 1994, prin care Guvernul roman se angaja sa furnizeze Iranului rachete sol-aer si sa asigure instruirea ofiterilor care urmau sa le foloseasca. Copiile pe care istoricul Marius Oprea le-a predat generalului Dan Voinea, seful interimar al parchetelor militare, au fost facute dupa contractul incheiat de Romtehnica, in mai 1994, si dupa actele aditionale existente la acest contract.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.