Conducerea trustului de presa "Gazeta" si cåtiva ziaristi, fosti ofiteri de politie, din redactiile publicatiilor "Gazeta de Cluj" si "Buna Ziua, Ardeal", au fost retinuti, ieri, de procurorii DIICOT Cluj pentru santajarea unor oameni de afaceri si politicieni. Presedintele trustului, Liviu Man (foto), fostul sef al "Crimei Organizate" Cluj, Ioan Otel, implicat in scandalul cu stripteuzele de la clubul Moonlight, Dorel Vidican si Adrian Avarvarei, fosti ofiteri ai "doi s-un sfert" Cluj, sunt acuzati ca, incepånd cu anul 2004, au santajat mai multe personalitati cu aparitia unor dezvaluiri in paginile publicatiilor din trustul "Gazeta"

Procurorii DIICOT Cluj nu au vrut sa faca publice numele persoanelor santajate. Un fost angajat al trustului "Gazeta", Florin Cuc, ne-a declarat ca santajul era o practica des folosita de publicatiile lui Liviu Man si ca noua dintre persoanele vizate de acestea au depus plångeri penale. Potrivit ziaristului, cei santajati sunt: Adrian si Aurel Tarau, Alexandru Kiss, Florin Serac, Radu Pentie, Alexandru Mudura, Mihai Bar, Cornel Popa si Gavrila Ghilea. Cei mai multi sunt cunoscuti oameni de afaceri din Bihor, vizati de "Gazeta de Oradea", dar si politicieni, precum Aurel Tarau si Florin Serac, fosti prefecti ai judetului

Sase ziaristi clujeni sunt cercetati de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj pentru constituirea unui grup infractional si pentru santaj calificat in forma continuata. Printre ei se afla Liviu Man, presedintele Trustului de presa Gazeta, si directorul de investigatii de la Gazeta de Cluj, Ioan Otel, fostul sef al "Crimei Organizate" din Cluj. Acesta din urma a fost retinut, alaturi de alte doua persoane din Trustul de presa Gazeta. Audierile celorlalti nu se incheiasera la finalul editiei.

Impotriva ziaristilor a inceput urmarirea penala, fiind acuzati ca ar fi santajat mai multe persoane publice, printre care se numara si oameni de afaceri si politicieni, pe care i-au amenintat ca vor dezvalui in ziare diverse fapte, reale sau imaginare, despre ei. Adrian si Aurel Tarau, Alexandru Mudura, fostul prefect de Bihor, Florin Serac, sunt cativa dintre cei santajati, dupa cum sustine un fost ziarist al Gazetei de Oradea si al cotidianului "Ziua de Ardeal", Florin Cuc. Ancheta procurorilor va fi extinsa si la redactiile din Bistrita, Oradea si Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.