Senatorul social-democrat Antonie Iorgovan a solicitat luni presedintelui Romaniei sa convoace Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru a lua masurile necesare de stopare a referendumului privind recunoasterea tinutului secuiesc.

El a solicitat si primului-ministru convocarea unei sedinte speciale de guvern, cu invitarea prefectilor din judetele vizate de acest referendum, pentru a se adopta masurile legale de impiedicare a organizarii referendumului, care reprezinta, in opinia sa, "un precedent foarte periculos pentru Romania si un atentat la siguranta nationala". Antonie Iorgovan a subliniat, in plenul Senatului, ca intentia de obtinere a autonomiei teritoriale intra sub incidenta Constitutiei.

"Legislatia privitoare la libertatea de exprimare nu ingaduie sa se faca propaganda pentru separarea teritoriala, fiind interzise incitarea la ura si la separatism teritorial", a precizat Iorgovan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.