Contactati ieri telefonic, cei de la Biroul de Presa al Departamentului National Anticoruptie au dezmintit informatiile privind un eventual dosar in care s-ar face cercetari legate de fostul sef al SRI, Radu Timofte. Ieri a fost reluata in presa centrala o informatie potrivit careia fostul sef al SRI Radu Timofte este cercetat de DNA pentru abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice si favorizarea infractorului. De asemenea se mai precizeaza ca alaturi de Timofte mai sunt cercetati de procurori si alti noua sefi din SRI, in frunte cu gen (r) Ovidiu Soare, fostul sef al Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei din cadrul SRI, si Sorin Cozma, seful UM 0146 Bucuresti.

Potrivit informatiilor din presa ancheta se leaga de scandalul care a izbucnit la filiala SRI din Prahova. Reamintim ca un fost ofiter in cadrul SRI Prahova a depus la DNA o plangere in care ii acuza pe seful SRI, Radu Timofte, si pe mai multi ofiteri de implicare in actiuni de mare coruptie, avand legatura cu fostul sef al SRI Prahova, col.(r.) Corneliu Paltanea, arestat in 2005. De asemenea, fostul director al SRI, Radu Timofte, a declarat ca nu exista niciun motiv pentru a fi cercetat sau anchetat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.