Marius Oprea afirma ca are documente prin care poate dovedi ca, in 1995, Romania a livrat Iranului rachete sol-aer in valoare de 9 milioane de dolari. Declaratia sa vine pe fondul unei crize de imagine a PNL.

Marius Oprea, consilierul primului-ministru, a declarat ieri agentiei MEDIAFAX ca va pune miine la dispozitia procurorului Dan Voinea, seful Sectiei Parchetelor Militare, documente prin care se dovedeste ca Romania a livrat Iranului in 1995 rachete sol-aer in valoare de aproximativ 9 milioane de dolari, incalcind astfel embargoul la care aceasta tara era supusa. "Este vorba despre un contract incheiat in 1995 de Romtehnica si guvernul iranian, care prevedea livrarea echipamentelor necesare pentru dotarea a doua regimente cu rachete sol-aer. Statul roman se angaja inclusiv sa instruiasca militarii iranieni cum sa foloseasca aceste rachete", a spus Oprea.

Consilierul lui Tariceanu nu crede ca Romtehnica, in calitate de regie autonoma, putea sa incheie un contract care incalca flagrant embargoul impus de comunitatea internationala Iranului fara acordul CSAT, al sefului Marelui Stat Major sau al ministrului Apararii. "De aceea, ii solicit procurorului Dan Voinea sa inceapa ancheta prin audierea fostului presedinte de atunci, deci si sef al CSAT, Ion Iliescu", a precizat Oprea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.