declara, intr-un interviu acordat BBC, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu

- Domnule Vantu, de ce ati sponsorizat campania electorala a UFD in anul 2000 si, implicit, candidatura lui Varujan Vosganian la Primaria Capitalei?

- Fiind un tip de centru-dreapta, asa cum am mai declarat, am sa sustin in permanenta miscarile de centru-dreapta din Romania, considerand ca este o buna echilibrare a esichierului politic. Nu am platit niciodata oameni politici in acesti... oameni politici, inclusiv nici pe dl Varujan Vosganian. Am o relatie de prietenie destul de veche cu domnia sa, dar nu-mi amintesc sa-i fi dat odata vreun leu. Finantarile pe care le-am facut, sponsorizarea pe care am facut-o catre UFD, este o sponsorizare legala, cu bani transferati din contul meu personal, iar cei de la UFD, atunci cand au fost controlati, au aratat utilizarea acestor bani, operatiune absolut legala. Iar asertiunea conform careia asta inseamna ca Varujan Vosganian a fost pe statele mele de plata nu reprezinta altceva decat o manipulare grosolana, care are drept scop discreditarea omului politic Varujan Vosganian si nu numai a domniei sale.

- Dl Varujan Vosganian nu a lucrat niciodata pentru dumneavoastra; deci, nu ca i-ati dat bani degeaba, ci ca ar fi lucrat pentru dumneavoastra intr-un moment sau altul.

- Dl Varujan Vosganian nu-mi amintesc a fi lucrat vreodata pentru altcineva decat interesul public.

- Nu este un raspuns cu da sau nu. Deci, a lucrat pentru dumneavoastra vreodata sau nu, dle Vantu?

- Este un raspuns inteligent pentru ascultatorii dumneavoastra, pe care ii suspectez de acest lucru.

- Deci, mai mult de atat nu vreti sa ne spuneti.

- Dna jurnalista, campaniile electorale in general se poarta, pe langa banii pe care ii ofera statul, conform legii, si pe anumite sponsorizari venite din mediul de business. Daca mergem pe acest tip de logica, asta inseamna ca absolut toti oamenii politici sunt pe statele de plata ale sponsorilor acestor formatiuni politice.

- Bun, atunci sa facem delimitarea: in afara de banii pe care i-ati dat in mod legal in campania electorala UFD, ati mai dat alti bani dlui Vosganian, intr-o circumstanta sau alta, fiind angajat al dumneavoastra intr-un moment sau altul, sau altfel?

- Toate angajarile pe care grupurile mele de firme le-au avut sunt publice, distinsa doamna, iar pe ele nu a figurat niciodata dl Varujan Vosganian. Mai mult decat atat, in calitate de prieten al domniei sale, domnia sa - imi place sa cred eu ca imi este si dumnealui prieten, cum ii sunt eu dumnealui - domnia sa nu a apelat la mine nici macar cu un imprumut minor, de la o luna la alta. Va repet, este doar o manipulare care are drept scop refuzarea postului de comisar european pentru dl Varujan Vosganian.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.