Monica Macovei a declarat pentru postul Realitatea TV ca se gandeste sa ceara Guvernului retragerea proiectului de lege cu privire la infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Macovei acuza conservatorii si reprezentantii UDMR ca nu i-au sustinut legea pentru simplul motiv ca nu vor sa le fie controlate averile. Monica Macovei spune ca, deocamdata, nu mai poate interveni in procesul legislativ.

Ministrul spune insa ca, dupa ce legea va fi trimisa la Senat, poate sa ceara Guvernului, ca, in calitate de initiator al legii, sa o retraga. In opinia ministrului Justitiei, partenerii de Coalitie, conservatorii si reprezentantii UDMR, au votat cu Opozitia pentru modificarea legii pentru ca se tem de consecintele pe care le-ar putea suporta chiar ei, odata ce legea va intra in vigoare. "E foarte clara aceasta opozitie. Probabil au ceva de ascuns. Ei sau prietenii lor. Nu vor conflictele de interese, vor un surogat care sa nu duca la sanctiuni sau la excluderea loc din functiile publice", a declarat Monica Macovei.

Atat conservatorii, cat si reprezentantii UDMR sustin ca nu vor renunta la amendamentele depuse pentru legea ANI. Mai mult, liderii PC amintesc ca si ei au initiat un proiect de lege privind controlul averilor, insa Coalitia si ministrul Monica Macovei nu au vrut sa-l ia in dezbatere. "Noi nu vom vota atata timp cat nu se vor accepta amendamentele. O rog pe doamna ministru sa gasim o formula acceptata de toate partidele", a declarat Sabin Cutas, senator PC.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.