Fiica sefului Corpului de Control din MAI a cistigat un concurs pe un post dintr-o structura a ministerului, dupa ce regulile de concurs au fost modificate cu doua zile inaintea examenului

Agentia Nationala Antidrog (ANA), structura din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), a scos la concurs, la inceputul lunii noiembrie 2005, un post de ofiter specialist in cadrul Directiei de Evaluare-Coordonare. Cu o luna si jumatate inainte, Directia Evaluare-Coordonare din ANA era condusa de catre comisarul-sef Constantin Manoloiu, care, ulterior, a fost avansat chestor si numit de ministrul Vasile Blaga seful Corpului de Control din MAI. Pentru postul scos la concurs de conducerea ANA au participat 22 de candidati civili, printre care s-a aflat si Elena Cristina Manoloiu, fiica actualului sef al Corpului de Control al MAI, cea care a cistigat detasat concursul.

Surprize in ziua examenului

Ceilalti candidati spun ca fata sefului Corpului de Control a cistigat examenul dupa ce ministrul Blaga a dat un ordin intern prin care au fost modificate probele concursului cu doar doua zile inainte de examen, fara ca ei sa fie instiintati. "Procedurile si metodologia concursului au fost modificate conform Ordinului ministrului Administratiei si Internelor nr. 996/26.10.2005, in sensul in care din probele obligatorii pentru concursurile din MAI a fost eliminata proba interviului", ne-a declarat Diana Serban, purtatorul de cuvint al ANA, care ne-a confirmat ca ordinul ministrului Blaga a intrat in vigoare cu doua zile inainte de examenul scris.

Prin eliminarea interviului, cei 22 de candidati au trebuit sa sustina doua probe eliminatorii (de operare pe calculator si de cunoastere a unei limbi straine), la care au primit calificative admis/respins, si apoi proba scrisa, in urma careia s-a facut departajarea in functie de notele primite. Cei care au picat spun ca initial proba scrisa continea doar un test-grila, asa cum se desfasurasera inainte celelalte concursuri de la ANA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.