Saptamana viitoare, marti, in oraselul Ludus din judetul Mures, in mapa de sedinta a consilierilor locali se va afla, printre alte proiecte, si unul care vizeaza aprobarea, de catre executivul din localitate, a ridicarii unui monument "in cinstea eroilor maghiari care au luptat in cele doua razboaie mondiale". Proiectul de hotarare a fost depus de catre consilierul local UDMR Levente Kovacs-Fekete. Explicatia acestuia a constat in faptul ca, desi in orasul Ludus (aproximativ 18.000 de locuitori, situat la 66 km de Cluj-Napoca si la 45 de Targu-Mures) exista mai multe monumente inchinate memoriei ostasilor romani, pe ele nu e inscriptionat numele nici unui etnic ungur.

Asa ca Levente Kovacs-Fekete s-a gandit sa repare, in maniera citata, "nedreptatea" facuta conationalilor sai ignorati din acest punct de vedere. Trecand peste amanuntul ca acesti "eroi maghiari", care au luptat impotriva Armatei Romane si impotriva ideii de stat national unitar roman, se fac vinovati de uciderea a zeci, daca nu sute de mii de romani. Probabil, acesti "eroi", carora UDMR Ludus vrea sa le ridice monument, sunt "eroii" de Ip, Traznea, Moisei, Sarmasu etc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.