Romania ar putea ajunge la nivelul de trai din statele Uniunii Europene in 20 de ani, apreciaza ambasadorul Germaniei in Romania, Roland Lohkamp

"Romania ar putea sa ajunga la un nivel de trai echivalent cu cel al tarilor din Uniune in aproximativ 20 de ani", a afirmat Lohkamp la un seminar pe teme economice, informeaza Mediafax.

El a mai spus ca Germania va ratifica Tratatul de aderare a Romaniei la UE si ca toate comisiile parlamentare germane au salutat raportul Comisiei Europene de monitorizare, prezentat in luna septembrie.

Mai multe companii germane, interesate sa investeasca in Romania

Mai multe companii germane sunt interesate sa investeasca pe piata romaneasca, in domenii precum constructii, materiale de constructii, alimentatie si software, a declarat, joi, vicepresedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Radu Merica.

"Exista din ce in ce mai multi investitori germani care vor sa intre in Romania, insa nu exista nicio decizie certa in acest sens", a afirmat Merica, la acelasi seminar pe teme economice.

Printre principalii investitori germani in Romania se numara companiile Siemens, Bosh, Mercedes si BMW, potrivit datelor Camerei de Comert Romano-Germane.

Ponderea constructiilor ar trebui sa fie 10% din PIB

Potrivit lui Merica, ponderea sectorului de constructii in Produsul Intern Brut (PIB) al unei tari in curs de dezvoltare trebuie sa fie de peste 10%, iar in cazul tarilor dezvoltate, procentajul trebuie sa ajunga la 3-4% din PIB.

"In perioada 1995-2004, in Germania acest procent s-a situat la nivelul de 4-5%, in timp ce in Romania a ajuns la circa 6%, aproape la fel ca in Germania, unde nu prea mai este nimic de construit", a spus Merica.

Una dintre problemele principale cu care se confrunta investitorii germani in Romania este reprezentata de lipsa infrastructurii.

"Germanii au profitat de restructurarea mediului de afaceri in Romania, iar aderarea la UE a fost deja anticipata in ceea ce priveste deciziile pentru investitii", a afirmat ambasadorul Germaniei in Romania, Roland Lohkamp.

Germania ocupa locul al patrulea in topul investitorilor straini in Romania, dupa Olanda, Austria si Franta, cu un volum al investitiilor straine directe de 1,3 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.