Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost citat ieri cu mandat de aducere de procurorii anticoruptie, se arata intr-un comunicat al DNA, cu precizarea ca, desi a fost invitat in vederea luarii la cunostinta a invinuirilor care i se aduc, pentru data de 25 octombrie, acesta nu s-a prezentat, anuntand ca nici nu va veni vreodata.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva lui Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, a lui Mircea Diaconescu, vicepresedinte CJ Vrancea, si a Valeriei Teodorescu, director al Directiei Economice din cadrul CJ, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

La data de 25 octombrie 2006, procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta invinuirile lui Diaconu Mircea si lui Teodorescu Valeria, Marian Oprisan nedand curs citatiei. Din acest motiv si pentru ca baronul de Vrancea a anuntat anchetatorii ca nu va veni la DNA pentru a lua la cunostinta invinuirile ce i se aduc, procurorii anticoruptie au decis aducerea lui cu mandat conform art.183 din Codul de procedura penala.

Din probele administrate pana in prezent, procurorii au retinut ca cei trei invinuiti ar fi prejudiciat CJ Vrancea cu importante sume de bani. Ca urmare a unui control efectuat de Camera de Conturi a judetului Vrancea, care a stabilit raspunderea lor materiala ca persoane fizice, cei trei au contestat rezultatele controlului, angajandu-si avocati pe care i-au platit din fondurile Consiliului Judetean Vrancea pentru a-i apara in cauza civila avand acest obiect, aflata pe rolul Tribunalului Bacau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.