Ministrul suspendat al apararii, liberalul Teodor Atanasiu, si-a anuntat, miercuri, demisia din functie, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, dupa ce in cursul diminetii premierul Calin Popescu Tariceanu a avut intalniri cu presedintele Traian Basescu si lideri ai PD. "Se implinesc 44 de zile de la suspendarea mea din functia de ministru al Apararii de catre presedintele Romaniei."

"Asa cum am promis, am intreprins toate demersurile legale pentru a demonstra ca sunt nevinovat si am reusit sa demonstrez acest lucru", a spus Teodor Atanasiu.

El a adaugat ca a facut toate demersurile legale pentru a-si demonstra nevinovatia si ca a si reusit acest lucru, dar ca, in pofida acestor lucruri, seful statului a refuzat sa aplice prevederile constitutionale si sa revoce decretul prin care l-a suspendat din functie."Prin gestul meu de demisiona, doresc sa intrerup criza de la minister si, in acelasi timp, sa-i rapesc presedintelui placerea de a ma demite."

"Nu vreau ca Traian Basescu sa isi indeplineasca nici unul din primele trei obiective personale: alegeri anticipate, demiterea primului-ministru sau demiterea ministrului apararii", a declarat domnul Atanasiu.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat decretul de revocare din functia de membru al guvernului a domnului Teodor Atanasiu, ministrul apararii, se arata intr-un comunicat al presedintiei. De asemenea, presedintele Basescu a semnat decretul de numire in functia de membru al Guvernului, ministru al apararii a domnului Sorin Frunzaverde.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.