Oamenii de incredere ai lui Emil Boc au preluat singurul patinoar din Cluj, administrat de Regia Autonoma a Domeniului Public, subordonata Primariei. De unde rezulta ca pe linie de partid afacerile se impart la Cluj, dupa care culege fiecare ce poate

Pana anul trecut, singurul patinoar al orasului a fost cedat de Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP), in baza unei licitatii, spre administrare societatii GPI Turism. Societatea a investit o suma considerabila in instalatia de gheata, iar oficialitatile clujene, in frunte cu primarul Emil Boc, au taiat festiv panglica noului stabiliment. In primavara anului 2006, RADP a constatat ca GPI Turism nu si-a indeplinit obligatiile contractuale si dupa un proces a reziliat contractul in zona patinoarului, unde RADP incheiase un alt contract cu societatea Contur SRL, pentru comert in incinta patinoarului.

Firma Contur apartine tocmai lui Mircea Mihestean, vicepresedinte al Organizatiei Oamenilor de Afaceri (AOA) din Partidul Democrat. Mai mult, pedistul a fost impus sef al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), chiar daca in urma algoritmului de guvernare pozitia apartinea PC.

Dupa rezilierea contractului cu GPI, RADP nu a mai organizat o alta licitatie si a transformat contractul de comert cu ceai si cafea al societatii Contur in contract de administrare a patinoarului. Mihestean a ajuns sef peste stabiliment si a contractat deja un credit de la Volksbank pentru a cumpara un utilaj de facut gheata. Miza afacerii este substantiala, singurul patinoar al orasului fiind o mina de aur. Pe sezon, spun specialistii consultati, la o estimare de 30.000 de platitori de bilete, profiturile pot depasi 200.000 de euro.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.