Presedintele Traian Basescu asteapta ca Parchetul sa-i trimita cererea privind inceperea cercetarilor impotriva ministrului suspendat al Apararii, liberalul Teodor Atanasiu, ca urmare a plangerii fostului sef SMG, generalul Eugen Badalan. In plus, seful statului nu intentioneaza sa il repuna in functie pe Atanasiu.

Potrivit unor surse oficiale, "in maximum o saptamana de la primirea cererii, presedintele va fi de acord cu inceperea cercetarilor impotriva lui Atanasiu". Dupa primirea cererii, seful statului o va inainta spre analiza Comisiei speciale a Presedintiei ce ar urma sa se intruneasca pentru a decide in legatura cu plangerea formulata de generalul Eugen Badalan.

Acesta l-a acuzat pe Atanasiu de abuz in serviciu, in legatura cu negocierea pretului in cazul unor contracte initiate de MApN cu alte ministere, favorizarea unor firme la incheierea unor contracte, precum si alte acte privind instalarea sau suspendarea din functie a unor subalterni.

Badalan a inaintat plangerea impotriva lui Atanasiu la 25 septembrie, impreuna cu mai multe acte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.