Secretariatul General al Guvernului a cerut conducerii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat ca in prima sa sedinta, care se va desfasura cel mai probabil vineri, sa analizeze toate tipurile de contracte si conventii de cazare si sa verifice legalitatea acestora, potrivit postului Realitatea TV.

Secretariatul General al Guvernului a hotarat ca in cazul unor nereguli sa se ia "solutiile juridice legale", iar rezultatele analizei si solutiile adoptate sa fie facute publice. Toate aceste masuri au fost decise in urma unor informatii publicate in presa, referitoare la probleme in cazul detinerii unor locuinte de serviciu si de protocol.

Duminica, Partidul Initiativa Nationala a cerut aceleiasi regii si Secretariatului General al Guvernului sa dea publicitatii lista tuturor politicienilor care locuiesc in mod ilegal in locuinte de protocol si sa le rezilieze contractele. Au fost amintite doua cazuri de astfel de chiriasi, cele ale lui Mircea Geoana si Vasile Dancu, dar a fost pomenit ca mai exista si alte cazuri de politicieni de la partidele de la putere, sau de directori din ministere. Potrivit unui studiu efectuat de Institutul de Politici Publice, exista fosti sau actuali demnitari care ocupa ilegal locuintele de protocol.

Printre cei nominalizati se numara Petre Roman care, din 2001, ocupa locuinta din cartierul Primaverii, fara a avea indreptatirea legala; Fostul consilier prezidential Dan Iosif care ocupa din 2005 locuinta de protocol si se afla in litigiu cu RA-APPS; Deputatul PSD Ion Stan, fostul vicepremier Gheorghe Pogea, fostul ministru Georgiu Gingaras sau fostul procuror general Tanase Joita.

Acelasi studiu dezvaluia cazuri de demnitari care platesc chirii derizorii in locuintele de protocol, intretinerea fiind achitata de institutia la care sunt angajati. Este vorba de Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si Teodor Melescanu.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.