Senatorii au fost de acord sa permita in continuare deservirea in exclusivitate a misiunilor diplomatice si a persoanelor fizice cu statut diplomatic in regim duty-free prin magazinele amplasate in municipiul Bucuresti, in spatiile agreate de Ministerul Afacerilor Externe. Amendamentul la Ordonanta de urgenta a Guvernului privind unele masuri privind comercializarea marfurilor in regim duty-free si duty-paid a fost adoptat in Comisia de finante a Senatului.

Chiar daca guvernul a propus initial ca un singur spatiu sa fie destinat pentru astfel de activitati, a fost de acord cu modificarea adusa de comisie. Aceasta in ciuda protestelor democratului Marius Marinescu, care a aratat ca membrii comisiei vor "sa legalizeze evaziunea fiscala" practicata in astfel de unitati, de unde oricine poate sa cumpere tigari cu TIR-ul. Nici presedintele de sedinta, Teodor Melescanu, nu s-a lasat mai prejos, dand cuvantul "grupului evazionistilor de la Comisia de finante".

Presedintele comisiei, Varujan Vosganian, i-a explicat lui Marinescu ca Ministerul de Finante poate retrage autorizatia de functionare in cazul in care observa activitati de evaziune fiscala, iar aceasta se poate vedea foarte usor, deoarece magazinele sunt dotate cu camere de filmat. De asemenea, secretarul de stat in MFP Catalin Doica a aratat ca masura a fost solicitata de mai multe ambasade la Ministerul Afacerilor Externe.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.