Negocierile pentru preluarea cotidianului "Averea" de omul de afaceri Dinu Patriciu s-au incheiat. Potrivit patronului de la "Averea", Radu Budeanu, ziarul pe care l-a condus in ultima perioada va deveni parte a holdingului de presa "Adevarul".

Radu Budeanu controla 85% din actiunile SC Media Promovalores, societatea care editeaza publicatia. La capatul unor negocieri indelungate, el a batut palma cu Dinu Patriciu, care devine astfel noul proprietar al tabloidului. Desi Budeanu nu a vrut sa divulge suma pentru care a renuntat la "Averea", a spus ca, in opinia sa, este vorba de una din cele mai mari tranzactii de pe piata media din ultima vreme si ca s-au platit mai multi bani decat in cazul altor preluari recente de publicatii. Surse apropiate tranzactiei au precizat ca a fost vorba de cateva milioane de euro.

OAMENII LUI HALPERT

Conducerea editoriala a tabloidului a fost preluata de Adrian Halpert, redactorul-sef demisionar de la Libertatea. Halpert a venit cu o echipa de cateva zeci de persoane care au plecat impreuna cu el de la tabloidul trustului Ringier. Acestia au semnat contractele de munca vineri. Budeanu a precizat ca fostii sai angajati vor ramane in echipa: "Am garantia ca oamenii nu vor fi dati afara. A fost o intelegere care se regaseste si in contract."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.