Terenurile detinute de Ion Tiriac si Gigi Becali in zona aeroportului "Henri Coanda" ar putea sa nu fie expropriate. Decizia urmeaza sa fie luata in functie de planurile de dezvoltare a aeroportului in urmatorii ani. "Vom incepe exproprierile din zona Otopeni in momentul in care vom avea un proiect concret de extindere a aeroportului. De acest proiect va depinde si exproprierea terenurilor domnilor Becali si tiriac, dar este posibil sa le lasam o parte din terenuri", a declarat, ieri, Radu Berceanu, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului.

El a adaugat ca pretul oferit in cazul tuturor exproprierilor pentru proiecte de utilitate publica va fi stabilit de experti si nu va fi rezultatul unor negocieri. "Vreau sa inteleaga toata lumea ca terenurile expropriate pentru proiecte derulate de stat nu reprezinta o afacere, iar pretul acestora este stabilit de experti si este, adeseori, mai mic decat asteptarile celor care vand. Multi dintre cei care au cumparat terenuri in zonele in care au fost anuntate proiecte mari, de infrastructura, sperand ca se vor imbogati, vor regreta", a mai spus ministrul transporturilor.

El afirmase, in luna septembrie, ca Ministerul Transporturilor pregateste o lege privind exproprierea unor terenuri de 600 hectare, suprafata necesara extinderii aeroportului "Henri Coanda", printre proprietari figurand Ion Tiriac si Gigi Becali.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.