Presedintele Partidului Initiativa Nationala, deputatul Cozmin Gusa, a dezvaluit, ieri, un exemplu de "morisca a coruptiei portocalii". El a prezentat documente care arata ca 117 miliarde de lei vechi (circa 3 milioane de euro) s-au mutat din contul unei institutii a statului, Compania Nationala Posta Romana, in contul Continental Asig, din Galati, firma pe care Gusa a caracterizat-o drept "capusa". El a spus ca, printre actionarii de la Continental Asig, se numara doi parlamentari de la Blocul National Democrat: Olguta Cocrea si Costel Ovidenie, precum si directori ai Postei Romane.

Statul, pacalit cu 117 miliarde de lei

Potrivit liderului PIN, din documentele pe care le detine, reiese ca Posta Romana a incheiat cu Allianz tiriac un contract de asigurare pe viata pentru cei 35.000 de angajati ai sai, in valoare de 187 miliarde de lei vechi. Ulterior, firma de asigurari a incheiat, prin sucursala de la Brasov, un contract de agent cu Continental Asig, prin care ii acorda acestei firme din Galati comisioane de 61% si 66% din valoarea contractului incheiat intre Allianz tiriac si Posta Romana. Comisioanele respective valoreaza, potrivit lui Gusa, 117 miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.