Dupa ce si-au achizitionat masini de teren cu valoare de piata de 40.000 de euro fiecare, reprezentantii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii fac rost de bani si din alte proiecte. "Salvati pelicanul cret", derulat prin fonduri europene, ii poate aduce guvernatorului Paul Cononov 40.000 de euro pentru contributia sa stiintifica.

Unul dintre programele de maxima importanta ecologica desfasurate in Delta Dunarii - "Salvati pelicanul cret" - poate constitui sursa de venituri suplimentare pentru membrii institutiilor care il implementeaza.

CIFRE

Pelicanul cret (Pelecanus crispus) este o specie valoroasa considerata vulnerabila. In momentul de fata, estimarile arata ca in lume mai exista intre 4.000 si 5.000 de perechi cuibaritoare. In Romania exista aproximativ 400 de perechi de pelican cret, al doilea efectiv dupa Grecia, unde sunt circa 700 de perechi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.