Presedintele Traian Basescu a avut, marti seara, un nou conflict cu un jurnalist, seful statului parasind intempestiv o dezbatere pe motiv ca a fost atacat la persoana de ziaristul Victor Roncea. Basescu participa la prezentarea si discutarea unui sondaj despre optiunile politice ale presei, cand Roncea a inceput sa-i reproseze ca, in aprilie, s-a certat cu un reporter al televiziunii Realitatea.

Roncea a tinut sa-i reaminteasca sefului statului ca, atunci, i-a spus respectivului reporter ca ar trebui sa fie preocupat de faptul ca patronul sau, Sorin Ovidiu Vantu, a lasat sute de mii de oameni fara casa. Inainte ca Roncea sa explice ce vrea exact sa spuna, Basescu l-a intrerupt si, adresandu-se moderatorului dezbaterii, Marius Tuca, a anuntat ca va pleca. "Am venit aici la o discutie, nu la refularile de ziarist caruia ii dau sau nu buna ziua. Daca putem discuta, bine, daca nu, nu vreau sa va deranjez", a spus seful statului, dupa care chiar a plecat insotit de consiliera sa, Adriana Saftoiu.

Marius Tuca a incercat sa-l opreasca pe Roncea din expunerea sa, dar acesta l-a ignorat si nu a parut deranjat ca a determinat plecarea sefului statului. Ulterior, pe drumul spre masina sa, Basescu le-a mai explicat ziaristilor ca a plecat, intrucat "am timpul limitat. Nu am timp pentru atacuri la persoana". Acum doua saptamani, seful statului s-a suparat pe intrebarea unui ziarist si, pe treptele sediului SRI, a spus despre acesta ca este "un gaozar".

Opinia jurnalistilor, analizata de CURS

Sondajul care a prilejuit "altercatia" intre presedinte si presa a fost realizat de CURS si urmarea sa afle opiniile jurnalistilor din presa scrisa si audiovizuala. Va prezentam rezultatele acestei cercetari sociologice, reprezentative la vinel national.

De ce curent politic va simtiti mai apropiat?

Frapeaza proportia extrem de mare, 49 la suta, a celor care declara ca nu au nici o preferinta. Raspunsul arata mai degraba o tendinta de a ocoli intrebarea, de disimulare din motive care nu pot fi decat banuite. Probabil jurnalistii nu au vrut sa riste nimic si nu si-au dezvaluit preferintele politice, temandu-se pentru situatia lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.