Actorul Ernest Maftei, cunoscut si sub apelativul de "Badia", a incetat din viata ieri dimineata, la varsta de 86 de ani. Ernest Maftei suferea de mai multa vreme de cancer pulmonar. Cu toate acestea, "Badia" a fost vesel si optimist pana in ultima sa clipa de viata. Inmormantarea actorului va avea loc maine la Cimitirul Bellu din Bucuresti.

Decesul lui Ernest Maftei s-a produs in jurul orei 5.10, la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Carol Davila" din Capitala, fiul actorului fiindu-i aproape in tragicul moment. "A murit ca un pui in somn, avandu-si fiul alaturi de el", a declarat generalul de brigada Ioan Sarbu, comandantul unitatii medicale. Medicul Ioan Sarbu a adaugat ca actorul era "un om vesel si optimist, in pofida suferintelor pe care le masca extraordinar". Potrivit generalului Sarbu, Ernest Maftei "a fost diagnosticat cu cancer pulmonar in vara acestui an la Spitalul Fundeni. Desi a fost supus unor terapii specifice, starea sanatatii actorului nu s-a ameliorat. El avea mai multe suferinte, inclusiv o insuficienta respiratorie, legata de boala pulmonara, asociata cu o suferinta cardio-vasculara si cu un diabet zaharat de care nu a stiut", a adaugat, citat de Mediafax, Ioan Sarbu.

Sergiu Nicolaescu: 'Iubea foarte mult viata, credea in ea!>>

Disparitia lui Ernest Maftei a lasat o mare durere in randul colegilor de breasla. "Relatia mea cu 'Badia>> a fost mai speciala", ne-a declarat Stela Popescu, adaugand: "Ii datorez in amintire momente deosebite petrecute in casa de la Buftea. 'Badia>> era un fenomen ca actor, un unicat. Era un om care unea arta cu viata intr-un mod extraordinar".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.