Ieri, cand s-a judecat un nou termen in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, a fost audiat un martor-surpriza, un fost coleg de celula al lui Omar Hayssam

Martorul sub acoperire a sustinut, la Curtea de Apel, ca planul de rapire a celor trei jurnalisti romani in Irak pus la cale de Hayssam includea si o tentativa de rapire a uneia dintre fiicele presedintelui Traian Basescu, cel mai probabil a Elenei Basescu.
Serviciul de Protectie si Paza precizeaza ca fiica presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, beneficiaza, incepand cu luna noiembrie 2005, de masuri de protectie sporite,"in urma unei analize privind factorii de risc".

Magistratii de la Curtea de Apel au judecat un nou termen in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, dar si de aceasta data in lipsa inculpatilor. A fost audiat un martor surpriza, un fost coleg de celula al lui Omar Hayssam. Acesta a facut publice niste destainuiri ale sirianului. Hayssam planuia sa o rapeasca pe una din fetele presedintelui Traian Basescu, cel mai probabil pe cea mai mica, Elena. Martorul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, este condamnat la 7 ani de inchisoare pentru inselaciune.

Un fost coleg de celula cu Omar Hayssam, martor sub acoperire a sustinut, la Curtea de Apel, ca planul de rapire a celor trei jurnalisti romani in Irak pus la cale de Hayssam includea si o tentativa de rapire a uneia dintre fiicele presedintelui Traian Basescu. Martorul s-a prezentat in sala de judecata cu cagula pe cap si catuse la maini, fiind condamnat la 7 ani si opt luni inchisoare, pentru inselaciune. El a declarat in fata instantei ca a fost coleg de celula cu Hayssam, in arestul Directiei cercetari Penale din IGP, in perioada aprilie-noiembrie 2005. Martorul a relatat ca s-a imprietenit cu Hayssam, ajutandu-l pe acesta, prin intermediul sotiei sale, sa transmita mesaje scrise familiei.

El a precizat ca Hayssam scria biletele adresate cumnatei sale Carmen Omar, in care ii cerea sa ia legatura cu prietenii si autoritatile pentru a-l ajuta sa iasa din arest. El a precizat ca Omar Hayssam solicita familiei sa intervina pe langa oficialitati din PSD, parchet, politie, administratie pentru a-l ajuta sa scape de toate problemele pe care le avea in justitie, urmand ca dupa ce va fi eliberat sa paraseasca Romania. Martorul a adaugat ca intr-unul din bilete Omar Hayssam ii cerea familiei sale sa ia legatura cu Ristea Priboi, pentru a-l ajuta sa iasa din inchisoare, in schimbul unor dischete compromitatoare.

El a dezvaluit ca Omar Hayssam i-a spus ca planul de rapire al jurnalistilor a fost pus la cale cu ajutorul lui Marie-Jeanne Ion, tatal acesteia, senatorul Vasile Ion si al deputatului Viorel Hrebenciuc. Scopul era ca, in schimbul eliberarii, Hayssam sa fie lasat sa paraseasca teritoriul Romaniei cu o suma de bani, care se aflau in conturi blocate de anchetatorii romani. Declaratiile martorului au continuat pe aceeasi linie. El a spus ca Marie-Jeanne Ion ar fi avut relatii intime cu Omar Hayssam si Mohammad Munaf. Potrivit acestuia, unul din scopurile urmarite de Hayssam era indepartarea de la putere a presedintelui Traian Basescu si aducerea la putere a PSD.

Potrivit postului Realitatea TV, Elena Basescu spune ca nu stie nimic despre o posibila trentativa de rapire a sa planuita de catre Omar Hayssam. Fiica Presedintelui Romaniei a declarat ca nu a avut niciodata vreo banuiala ca ar fi fost in pericol. Elena Basescu a precizat totusi ca, de la 1 noiembrie 2005, adica la aproape un an de la instalarea in functia de presedinte a tatalui sau, a inceput sa fie pazita permanent de catre ofiteri SPP. Mezina presedintelui Traian Basescu este insotita peste tot de doi ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza, plus un sofer si un aghiotant. Elena Basescu afirma ca nu stie daca paza a inceput sa-i fie asigurata ca urmare a unei suspiciuni privind posibilitatea de a fi rapita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.