Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, miercuri, pentru 15 noiembrie, judecarea procesului in care fostul vicepremier al Romaniei, George Copos, a fost trimis in judecata pentru ca s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand statului un prejudiciu de un milion de euro. Motivul amanarii este acela ca avocatul unuia dintre cei cinci invinuiti din acest dosar nu s-a prezentat in instanta. "Nu a fost niciodata vorba despre ascunderea vreunui obiect impozabil. Holding-ul Ana isi plateste impozitele la stat si nu a ascuns niciun impozit", a declarat George Copos, la iesirea din sala de judecata.

Totodata, el a spus ca Romania are nevoie de spectacol si mai putin de munca. Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-decembrie 2004, George Copos si ceilalti patru invinuiti din dosar, printre care se numara si fostul director al Companiei Nationale "Loteria Romana", Nicolae Cristea, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale, folosind mecanismul interpunerii de noi proprietari in procesul de vanzare-cumparare. In acest fel, inculpatii ar fi ascuns sursa impozabila cu ocazia vanzarii a 38 de spatii comerciale din proprietatea unuia dintre firmele la care Copos este actionar catre Compania "Loteria Romana".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.