Acuzatiile au curs ieri garla la adresa ministrului Macovei. Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a adus in fata presei o persoana care sustine ca a fost victima abuzurilor comise de actualul ministru al justitiei in calitate de procuror

Voiculescu a precizat ca persoana respectiva a adresat un memoriu PC in care vorbeste despre "chinurile indurate". "Dupa 20 de ani, inca imi este frica de aceasta doamna, care m-a batut cu mana dumneaei si m-a intrebat daca am spus bancuri cu Ceausescu", marturiseste Victor Petre. La randul sau, deputatul PSD Victor Ponta a prezentat un document din care rezulta ca ministrul Macovei a blocat, printr-un ordin ministerial, extradarea lui Mohammad Munaf din Irak.

Continuandu-si razboiul cu ministrul justitiei, Monica Macovei, presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a adus in fata presei o persoana care sustine ca a fost victima abuzurilor comise de actualul ministru al justitiei in calitate de procuror. Este vorba despre Victor Petre din Bucuresti, fost director al complexului restaurant din Gara de Nord, care, la 31 ianuarie 1986, a fost retinut impreuna cu alti 80 de angajati ai complexului sub acuzatia de luare de mita. Procurorul anchetator al cazului a fost chiar ministrul justitiei de azi, Monica Macovei, pe care la vremea respectiva o chema Monica Gherghescu.

"Dupa 20 de ani, inca imi mai este frica de aceasta doamna, care m-a batut cu mana dumneaei. M-a batut timp de 4 ore, dadea cu pumnii si cu picioarele, ca sa recunosc ca am luat bani. Vazand ca nu recunosc, m-a intrebat daca am spus bancuri cu Ceausescu. Am raspuns ca da si atunci m-a pus sa scriu acest lucru, dupa care a inceput sa ma faca bandit si criminal si a ordonat sa fiu arestat", a spus Victor Petre. Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a afirmat, la randul sau, ca, pe adresa conservatorilor, au venit mai multe memorii si scrisori despre cazuri similare celui al lui Victor Petre, si a promis ca, in cel mai scurt timp, aceste cazuri vor fi si ele facute publice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.