Intr-un articol care va aparea astazi in prestigioasa revista americana "National Review", care are peste 13 milioane de cititori on-line, generalul Ion Mihai Pacepa (foto) afirma ca nu crede ca, prin diplomatie, dictatorul nord-coreean Ki Jong II va renunta la armele nucleare.
Pacepa a calificat experimentul nuclear al regimului de la Phenian ca pe un "eveniment apocaliptic". El subliniaza ca a cunoscut intrigile nucleare comuniste din calitate de fost sef al spionajului comunist si consilier pe probleme de securitate nationala al dictatorului Nicolae Ceausescu.

Pacepa afirma ca Romania a lucrat pentru realizarea unor arme nucleare si ca acest lucru a fost recunoscut in 1989 de catre noul guvern, care a informat Agentia Internationala pentru Energie Atomica ca ar fi descoperit o cantitate de plutoniu imbunatatit la un reactor nuclear, Triga (reactor de mici dimensiuni).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.