Consilierii generali ai municipiului Bucuresti au decis, in ultima sedinta, sa inainteze guvernului spre aprobare un proiect care vizeaza preluarea de catre primarie a unor lacuri din Capitala. Daca va primi acordul executivului, municipalitatea va primi in administrare o serie de lacuri care in prezent se afla in custodia Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR).

Proiectul se refera la preluarea mai multor lucrari hidrotehnice, printre care acumularea Plumbuita si regularizarea raului Colentina, insula lac Plumbuita, acumularea Fundeni, acumularea Pantelimon I. Consilierii sustin ca prin aceasta decizie se va realiza o exploatare coordonata a debitelor apelor, fara a se aduce prejudicii sigurantei populatiei. De asemenea, administrarea unica ar permite atragerea mai rapida a unor fonduri necesare lucrarilor de reabilitare.

Directorul general ANAR, Madalin Mihailovici, ne-a declarat ca "preluarea acestor lacuri in administrarea primariei este o idee foarte buna, intrucat in acest mod se pot gasi mai usor fonduri pentru programe de amenajare si agrement". Seful ANAR a mentionat totusi ca singura conditie pe care o va pune se refera la exploatarea apelor mari, care "trebuie administrate de cei care se pricep, ca sa nu mai avem probleme cum am avut anul trecut, cand am inundat jumatate din Capitala".

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.