Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a exprimat dezamagirea fata de ceea ce a mai ramas din Agentia de Integritate, dupa modificarile facute de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Monica Macovei considera ca, in actuala forma, agentia nici macar nu mai are rolul pentru care a fost initial conceputa. "In forma care a fost adoptata in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Agentia este un proiect de care nu avem nevoie, care complica si ingreuneaza ce avem astazi", a precizat Macovei, adaugand ca doreste sa-l retraga dar "in mod moral, pentru ca in mod legal nu mai este posibil". Macovei este dezamagita pentru ca forma pe care au dat-o deputatii "nu are nici o legatura cu ceea ce am trimis la parlament", si ca proiectul s-a transformat "intr-o mare pacaleala si vor fi bani publici aruncati pe crearea unei agentii de care nu avem nevoie".

Reamintim ca ministrul Macovei acuza in urma cu o luna PSD, PC, UDMR si PRM ca au format o coalitie ad-hoc menita sa amputeze actul normativ. Adica, din categoriile de persoane care au obligatia sa-si declare averile au fost eliminati din textul legii reprezentantii clerului si membrii Consiliului Economic si Social. Deputatii juristi au mai scos din proiectul de lege, la propunerea UDMR, intregul capitolul care se referea la controlul averilor.

De asemenea, s-a decis ca sanctiunile ce ar urma sa se aplice in cazul in care s-ar constata fapte de natura penala in ceea ce priveste declaratiile de avere sau de interese sa intre sub incidenta Codului penal, in conditiile in care legea ANI nu poate sa prevada pedepse in astfel de situatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.