Presedintele Traian Basescu a reclamat ritmul lucrarilor executate de compania americana Bechtel la constructia autostrazii Transilvania, afirmand ca "trebuie iesit din moda 'a venit iarna, nu mai construim>>". Potrivit Mediafax, Traian Basescu a spus: "Trebuie sa iesim din moda asta, ca iarna nu se lucreaza in constructii. Se poate lucra foarte bine la excavatii, fundatii, pentru ca trebuie sa iesim din romanescul 'a venit iarna, nu mai construim>>".

Presedintele si-a exprimat convingerea ca, in cazul in care Ministerul Transporturilor va constata ca firma nu are capacitatea de a lucra, se va gasi o metoda de a renunta la serviciile acestei companii.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, in urma cu o saptamana, la Targu Mures, ca este nemultumit de Bechtel pentru ca nu lucreaza in ritmul promis si a spus ca firma americana este pasibila de sanctiuni daca nu-si respecta termenele de executie, fiind posibila chiar rezilierea contractului.

Ministrul a spus ca partea romana a facut un efort pentru contractarea unui imprumut de 100 de milioane de euro, necesar finantarii lucrarilor cel putin pentru acest an si ca, mai mult, a fost nevoita sa semneze, in urma cu o saptamana, pentru plata a 45.000 de euro catre banca, comision de neutilizare a banilor.

La sfarsitul lunii septembrie, directorul de comunicare al Bechtel afirma ca autostrada Transilvania va avea primii kilometri asfaltati in cursul anului viitor, iar primul tronson, de 54 de kilometri, Campia Turzii - Cluj-Napoca, va fi asfaltat in totalitate la jumatatea anului 2009. Proiectul construirii autostrazii a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro, insa lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005 pentru renegocierea acordului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.