Comisia Parlamentului European care va veni in Romania pentru verificari privind existenta unor centre de detentie CIA pe teritoriul tarii are programate intalniri cu parlamentari din comisiile de aparare, SRI si SIE, precum si cu actualii si fostii directori ai serviciilor de informatii romanesti.

Conform programului delegatiei PE, parlamentarii europeni vor avea intalniri cu senatorul liberal Norica Nicolai, care a condus comisia parlamentara romana ce a investigat acest subiect, cu vicepresedintele Senatului Teodor Melescanu (PNL), cu sefii comisiilor parlamentare de control al activitatii SRI si SIE, Radu Stroe (PNL), respectiv Romeo Raicu (PD).

De asemenea, Comisia PE mai are prevazute intrevederi cu noul director al SRI, George Maior, dar si cu fostul sef al Serviciului, Radu Timofte, si cu fostul director al SIE, Gheorghe Fulga.
Parlamentarii europeni vor discuta si cu consilierul prezidential pentru securitate nationala, Sergiu Medar, precum si cu Ioan Talpes, detinatorul acestui post in ultimul mandat de sef de stat al lui Ion Iliescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.