Stim cu totii, din liceu, ca Blaga era mut ca o lebada. Ceea ce, la o adica, am putea intelege. Pentru ca, nu-i asa, Blaga Lucian era poet si putea sa faca ce voia el cu inspiratia lui. Chiar si sa nu o ia in seama si sa taca. Oricum ar fi, era treaba lui, chiar daca tacerea asta ar putea fi considerata minciuna prin omisiune. Ceea ce, insa, nu mai intelegem, ba chiar nu acceptam deloc la Blaga, este sa ne minta in fata. E adevarat, nu acceptam si pentru aia ca Blaga la care ne referim ca la un mincinos este Vasile. Adica ministrul de Interne. Fost vames. Da, deci sa fie clar: ministrul de Interne Vasile Blaga minte de ingheata apele. Minte cu tupeu. Minte oficial.

Sa ne explicam: acum doua saptamini, pregateam o ancheta despre cum Ministerul de Interne a facut, pe vremea pesedistului Rus, un contract monstru de achizitie de echipamente de comunicatii, fara licitatie, cu Kongsberg Norvegia. Preluat pe piept de ministrul Blaga, tot fara vreo licitatie sau alte prostii de-astea de adormit fraierii, contractul s-a facut de peste 100 de milioane de euroi de pe vremea lui Rus pina in zilele noastre.

Cu putin timp inainte de inchiderea editiei de acum doua saptamini, Blaga ne-a raspuns, prin biroul de presa, ca respectivul contract a fost adjudecat prin "licitatie internationala restrinsa". Cum informatiile noastre spuneau ca, de fapt, nu fusese vorba de nici o licitatie, am publicat ancheta in care am spus chiar lucrul asta: nu a fost, nene, licitatie pentru semnarea contractului cu Kongsberg.

Ei bine, revista dumneavoastra preferata a aparut miercuri pe piata. De acolo a ajuns pe biroul lui Blaga. Printre dinti, ministrul ne-a transmis urari calde. Apoi a dat ordin sa se faca o "replica", care ne-a si parvenit, la sase zile dupa, dupa ce mahmureala francofoniei trecuse. Ei bine, acolo, Blaga ne informa ca procedura de achizitie a fost cea de "cerere de oferte". Si ca, oricum, nu era nevoie de licitatie, fiind vorba de un contract de siguranta nationala.

Deci, domnule ministru si fost vames, din doua una: ori a fost licitatie, cum ne-ati spus prima oara, deci ati mintit a doua oara cind ne-ati comunicat ca nu era nevoie de licitatie; ori nu era nevoie de licitatie, deci ne-ati mintit prima oara, cind ne-ati scris ca a fost licitatie. Asteptam raspuns pe adresa redactiei, scrieti pe plic "pentru Gepetto".


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.