Fostul sef al Statului Major General (SMG) Eugen Badalan s-a prezentat, luni, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in legatura cu o plangere penala pe care a depus-o impotriva ministrului suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu. La intrarea in sediul Parchetului, Badalan a declarat ca a facut aceasta plangere, pe 25 septembrie, in care-l acuza pe Atanasiu de savarsirea mai multor abuzuri in serviciu in cursul acestui an.

"Din multele abuzuri in serviciu pe care le-a comis Atanasiu, am selectat sase, pentru care am putut sa depun si documente. Plangerea se refera la modul in care se negociaza si se incheie unele contracte, numirea sau destituirea din functie a unor ofiteri, transmiterea catre alte ministere, fara plata, a unor produse ale Ministerului Apararii", a adaugat Eugen Badalan.

Fostul sef al SMG nu a dorit sa dea exemple, apreciind ca nu mass-media trebuie sa transeze aceasta chestiune, ci justitia. "Problema mea a fost sa gasesc solutia de a reinstaura legalitatea, nu bunul plac in Ministerul Apararii", a precizat Badalan, subliniind ca aceasta plangere nu are nici o legatura cu cele doua plangeri penale depuse anterior la Parchet impotriva lui Atanasiu de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul Eugen Bejinariu. Eugen Badalan a adaugat ca va aduce si alte documente, daca procurorii i-o vor cere, cu conditia ca MAp sa i le puna la dispozitie. Fostul sef al SMG a spus ca nu stie daca aceasta plangere va avea vreo influenta asupra deciziei presedintelui Traian Basescu in cazul lui Atanasiu si acest lucru "nici nu-l intereseaza".

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a primit oficial, saptamana trecuta, din partea Parchetului General decizia de neincepere a urmaririi penale impotriva sa in dosarul privind plangerile facute de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul Eugen Bejinariu. In acest dosar, Teodor Atanasiu era acuzat, in baza legii raspunderii ministeriale, ca a savarsit infractiuni in exercitiul functiei. Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie de presedintele Traian Basescu pe 12 septembrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.