Administratia Prezidentiala a dezmintit ca presedintele Basescu este autorul textului aparut pe forumurile unor cotidiane centrale care au relatat despre incidentul produs intre seful statului si un jurna-list de la Curentul, la iesirea din sediul SRI. Consilierul Adriana Saftoiu a declarat ca nu presedintele este autorul textului intitulat "o clarificare", aparut vineri noaptea pe forumurile cotidianelor "Ziua", "Evenimentul Zilei" si "Gandul" si semnat "T. Basescu".

Este vorba de textul: "Traian Basescu (p.....t@presidency.ro). Numele ziaristului de la Curentul este Ovidiu Zara... Nu stiu ce au inteles ei, dar in convorbirea mea cu Timofte am spus: "Cate un O. Zara d-asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta. Fiecare intelege dupa cum il duce capul"... Multumesc pentru rectificare. T. Basescu".

In paralel, Asociatia Civic Media ii cere presedintelui sa-si prezinte public scuze pentru insulta adusa presei. "Asociatia Civic Media a luat cunostinta cu profunda dezamagire de comentariului presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la adresa ziaristului Ovidiu Zara si ii cere oficial presedintelui sa isi prezinte public scuzele sale pentru o insulta care se rasfrange asupra intregii prese romanesti, se arata intr-un comunicat. "Membrii Asociatiei Civic Media fac parte cu totii din generatia ai carei exponenti activi au fost considerati, pe rand, 'huligani>> si 'fascisti>> de catre Nicolae Ceausescu, 'animale>>, 'golani>> si 'legionari>> de catre Ion Iliescu si astazi 'gaozari>> de catre Traian Basescu. Presedintele Romaniei a jignit nu numai un ziarist, ci intreaga comunitate jurnalistica tanara a Romaniei, aceeasi care s-a zbatut pentru a nu vedea instalata coruptia si ticalosia in cel mai inalt post al tarii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.