Nemultumirile Consiliului National al Audiovizualului (CNA) legate de amanarea de catre Parlament a procedurii de validare a noilor membri ai Consiliului, in locul celor sase ale caror mandate au expirat, au ajuns pe masa justitiei. CNA a dat in judecata plenul Parlamentului, urmatorul termen al procesului fiind programat pentru data de 4 noiembrie.

Presedintele CNA, Ralu Filip, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate ieri, la sediul Consiliului, ca institutia a dat in judecata plenul Parlamentului ca urmare a amanarii procedurii de validare a noilor membri ai CNA. Filip a declarat ca, in acest moment, Consiliul National al Audiovizualului nu isi poate desfasura in mod normal activitatea, intrucat membrii sai nu sunt in formatiune completa.

"CNA, partial, nu poate lucra. Parlamentul a amestecat in chestiunea validarii noilor membri ai Consiliului candidatii Presedintiei si ai Guvernului", a declarat Ralu Filip, adaugand: "Ieri, miercuri (n.n.) am avut un termen de judecata in procesul pe care l-am intentat plenului Parlamentului pentru decizia de prelungire a procedurii de validare pentru data de 1 octombrie. Senatul a imputat faptul ca, depasindu-se data de 1 octombrie, procesul n-ar mai avea valabilitate, insa noi stim ca nu este asa", a mai spus presedintele CNA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.