Un cetatean roman, unul indonezian si trei britanici, angajati pe o platforma petroliera din sudul Nigeriei au fost rapiti, au declarat surse oficiale, citate de BBC News Online. Potrivit BBC, cei cinci au fost rapiti din apropiere de birourile companiei petroliere Exxon Mobil oil din localitatea Eket, situata in Delta Nigerului. Mai multi militanti activisti au patruns, marti noapte, in incinta unui cartier rezidential pentru muncitorii straini, rapind cel putin cinci persoane a declarat o sursa din industria petrolului. Muncitorii - printre care se numara trei britanici si doi malaysieni - au fost rapiti din incinta cartierului situat in orasul Eket, in apropiere de baza operationala a companiei Exxon Mobil.

Ministerul de Externe roman a confirmat informatiile potrivit carora printre ostatici s-ar afla si un muncitor roman. Doi membri ai echipei de paza, care au fost ucisi in urma atacului, sint, cel mai probabil, de origine nigeriana. Potrivit unor informatii anterioare intre sapte si 11 persoane ar fi fost rapite. Circa 25 de cetateni nigerieni, membri ai personalului companiei Royal Dutch Shell au fost rapiti, luni, operatiune in urma careia zece militari au fost ucisi de catre atacatori.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.