Bebelusul de numai doua luni, disparut joia trecuta de sub nasul personalului medical al maternitatii craiovene, a fost gasit, ieri noapte, abandonat, in curtea spitalului CFR. El era era bine ingrijit si nu prezenta urme de agresiune. Mai multe telefoane anonime la serviciul de urgenta 112 anuntau ieri noapte ca in gangul spitalului CFR din Craiova a fost abandonat un bebelus. Langa el se aflau o punga cu scutece de unica folosinta, servetele umede, lapte si ceai.

"Era un copil sanatos in varsta de doua luni, greutate de 2,9 kilograme, l-am dus la spitalul de pediatrie urgenta si acolo s-au facut investigatiile necesare. Ne-au anuntat cei de la politie sa venim sa il luam din gangul spitalului CFR", a declarat Cornelia Preda, medic la Ambulanta Dolj. Copilul a fost transportat la sectia de pediatrie a spitalului de Urgenta de unde disparuse joia trecuta. Coincidenta a facut ca de garda sa fie aceeasi echipa de medici si asistenti ca in ziua in care bebelusul disparuse, asa ca nu a fost greu sa fie recunoscut imediat.

"La ora 3.20 am fost chemata la urgenta pediatrie sa recunosc copilul si am recunoscut nou nascutul ca fiind copilul care a fost furat din sectia noastra saptamana trecuta", a declarat Magdalena Lucaci, asistenta. Dupa cateva analize, medicii au constatat ca starea de sanatate a copilului era foarte buna, a luat in greutate iar problemele cu urechea nu s-au agravat. Georgel Enescu, seful IPJ Dolj, crede ca in acest caz s-a lucrat foarte bine ."Eu zic ca am fost foarte aproape de persoana respectiva si ipotezele pe care am lucrat au fost bune si atunci s-a speriat deci a fost convins ca vom ajunge la ea si daca l-a abandonat se opreste ancheta", a adaugat seful politiei doljene.

Desi copilul a fost gasit organele de ancheta continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cum a disparut copilul din spital. Disparitia micutului, in dimineata zilei de 30 septembrie din maternitatea craioveana, i-a socat atat pe parinti, cat si pe cadrele medicale si politistii doljeni, cu atat mai mult, cu cat nimeni nu isi explica de ce ar fi furat cineva un copil bolnav. Copilul sufera de o tumoare maligna la ochiul stang, boala mostenita de la tatal sau, care este nevazator.

Disparitia micutului a fost sesizata in jurul orei 16.30 de catre personalul sectiei care, la randul sau, a informat conducerea spitalui. Dupa cateva ore de cautare prin saloanele institutiei, directorul unitatii spitalicesti a anuntat Politia cu privire la disparitia bebelusului. Sositi la fata locului, politistii craioveni au demarat o ancheta, munca lor fiind usurata de inregistrarile video surprinse de camera de luat de vederi amplasata la intrarea unitatii spitalicesti. Conducerea spitalului a declarat ca micutul a fost vizitat de o femeie de cateva ori in ultimele doua luni, dar nimeni nu a catadicsit sa o intrebe pe acea persoana nici macar cum o cheama!

Femeia s-a prezentat drept matusa micutului, insa nimeni nu a verificat acest lucru. Angajatii spitalului recunosc ca nu i-au cerut niciodata un act de identitate. La randul sau, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a sustinut imediat dupa mediatizarea cazului, ca ceea ce s-a intamplat este rapire de persoane si este convinsa ca scopul final al acestei actiuni este adoptia ilegala. Micutul, provenit dintr-o relatie de concubinaj, a fost nascut prematur, in luna iulie, la Spitalul Calafat. In urma unor complicatii medicale, bebelusul a fost adus impreuna cu mama sa, Marinela Urata, de 32 de ani, din Motatai- Dolj, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Surse din cadrul spitalului judetean au sustinut ca, la sfarsitul lunii, femeia a parasit spitalul, abandonandu-si bebelusul. Theodora Bertzi a sustinut insa tot timpul ca bebelusul nu era abandonat, intrucat mama sa l-a vizitat, iar Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a contactat familia si urma sa duca copilul acasa imediat ce acesta se insanatosea. "Greseala e ca se vorbeste de un copil abandonat. El nu e abandonat, e nascut prematur. A fost mutat de la Calafat pentru tratament, intrucat s-a nascut cu o greutate de 1.800 grame, dar mama sa l-a vizitat permanent", a declarat Bertzi.

Aceasta a mai precizat ca parintii nou-nascutului disparut mai au alti trei copii, iar tatal este orb, fiind handicapat gradul I de invaliditate, acesta fiind motivul pentru care mama nu a putut sta cu el in spital. "N-a fost nici o secunda abandonat, iar cine l-a rapit nu stia asta", a precizat seful ORA. Desi copilul a fost gasit, organele de ancheta continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cum a disparut copilul din spital.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.