"Intrata" de numai cateva zile in clubul select al statelor care fac parte din Uniunea Europeana, Romania a devenit tinta mass-mediei occidentale

"Intrata" de numai cateva zile in clubul select al statelor care fac parte din Uniunea Europeana, Romania a devenit tinta mass-mediei occidentale. Cele mai denigratoare voci la adresa romanilor vin din Italia si din Marea Britanie, doua state europene in care se regasesc comunitati importante de conationali de-ai nostri.

Sub pretextul ca dreptul la libera circulatie dobandit de romani va genera un aflux de imigranti dupa 1 ianuarie 2007, occidentalii se intrec in a inventa tot felul de subiecte fanteziste cu romani in rolul de actori principali. Atacurile la adresa Romaniei au debutat in septembrie, cand o echipa a ITV News din Marea Britanie a prezentat un reportaj realizat intr-un sat de rromi din Ardeal, in care tara noastra era aratata ca un "rai al adoptiilor la negru", unde se pot cumpara copii cu un pumn de lire sterline. Reportajul a fost preluat si prezentat de CNN vinerea trecuta, la doar o zi dupa incheierea Summit-ului Francofoniei.

Duminica a venit randul "The Sun" sa atenteze la imaginea Romaniei cu un material in care tara noastra era prezentata ca un paradis al pedofililor. Ieri, "The Sun" a recidivat: pe forumul sau au fost postate mesaje dure ale unor britanici intrigati ca din 2007 vor fi asaltati de "hoarde de romani".

Tot ieri, Romania a fost terfelita si de cotidianul italian "Il Tempo", care, sub titlul "O etnie mereu pe pagina infractionalitatii", ii prezinta pe imigrantii romani din Italia drept "rasa cea mai violenta, periculoasa si capabila sa ucida pentru un pumn de maruntis".

Tratati drept cetateni de mana a doua care nu se pot bucura de libera circulatie a fortei de munca - unul din principiile fundamentale care stau la baza existentei Uniunii Europene -, romanii au devenit tinta atacurilor mai multor cotidiane occidentale. Dupa ce, vreme de 16 ani, a fost prezentata drept Auschwitz-ul copiilor abandonati, iar cetatenii sai au fost catalogati drept infractorii si tiganii Europei, Romania revine pe firmamentul mass-media occidentala. in incercarea de a-si vinde marfa, diverse jurnale occidentale, in special britanice si italiene, alimenteaza isteria conform careia dupa ianuarie 2007 conationalii nostri vor invada piata vestica a muncii si-i prezinta pe romani fie ca vanzatori de copii, ori ca "rasa cea mai violenta, periculoasa si capabila sa ucida pentru un pumn de maruntis".

Semnatar al articolului "O etnie mereu pe pagina infractionalitatii", jurnalistul Augusto Parboni ii catalogheaza pe romani drept persoane care nu se tem de nimic, care sunt capabile sa comita inselaciuni de milioane de euro, se dedau la prostitutie, imigreaza clandestin si care "se mai si pregatesc sa adere la Uniunea Europeana".

Prezentandu-i pe romani drept "cetatenii care de ani de zile ne terorizeaza tara", "Il Tempo" subliniaza ca acestia au "capacitatea de a realiza un trafic ilegal atat de fructuos in Italia", fapt care i-ar fi inspirat si pe infractorii italieni, dand nastere in peninsula "unor adevarate bande criminale italo-romane".

"Cea mai mare parte a romanilor care au sosit clandestin in Italia sunt capabili sa rapeasca persoane, sa jefuiasca in plin centru al orasului si sa traiasca in umbra pentru a gestiona activitatea prostituatelor conationale", afirma jurnalistul Augusto Parboni. Extrem de acid, jurnalistul ii catalogheaza pe romani "si foarte buni acrobati". Argumentul: "Ei reusesc sa intre in case urcand pe zidurile cele mai dificil de escaladat si avand deseori la ei arme albe". "Mintea criminala a acestor banditi este inca in stare sa inventeze si sisteme tehnologice care banii din conturile bancare ale italienilor", subliniaza "Il Tempo", care insista pe faptul ca in primele sase luni ale acestui an carabinierii au arestat 38 de romani care au comis furturi in diverse orase italiene.

Ca tacamul sa fie complet, Parboni mentioneaza in articolul sau si faptul ca imigrantii romani sunt specializati in clonarea de carti de credit (prin inregistrarea datelor utilizatorilor cu ajutorul unor "pisici" instalate pe bancomate). Ca si cand epitetele folosite la adresa romanilor nu ar fi fost de ajuns, Parboni lasa de inteles si faptul ca romancele ar fi femei usuratice, care, "atunci cand reusesc sa nu ajunga pe mainile

, ii incanta cu frumusetea lor estica pe batranii bogati, cu care se casatoresc pentru a obtine cetatenia si, de ce nu, un cont bancar".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.