Cotidianul britanic The Guardian a publicat la sfarsitul saptamanii trecute un material referitor la unul dintre principalii asociati ai fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru, aflat acum dupa gratii pentru fraudarea Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD).

The Guardian descrie lupta dusa de autoritatile britanice pentru a recupera de la John o seama de proprietati imobiliare si sume de bani ce ar fi fost obtinute din trafic de droguri si spalare de bani.

LEGATURILE ROMANESTI

Jurnalul National a aratat inca de la inceputul anului ca John Szepietowski a fost asociat cu Bivolaru si cu nevasta acestuia, Mona de Freitas, in firme din Anglia sau din Insula Man, precum: In Magazine Limited, Asterix Travel Limited, Classic Hotel UK Limited si Best Associates Limited. Numele aceluiasi Szepietowski apare in contextul devalizarii unei fabrici din Tandarei, dar si in contextul vanzarii unui apartament situat in Piata Unirii din Bucuresti catre avocatul Ioan Neagu. Apartamentul i-a apartinut Monei de Freitas si a fost instrainat chiar in momentul cand era si ea, alaturi de Bivolaru, investigata pentru fraudarea BRD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.