Procurorul sibian Laura Codruta Kovesi a fost numita, ieri, prin decret prezidential, in functia de procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia presedintelui Traian Basescu vine dupa ce, la mijlocul saptamanii trecute, sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justitiei - Monica Macovei - de numire in functia de procuror general al Romaniei a Laurei Codruta Kovesi - seful DIICOT Sibiu.

Conform declaratiilor lui Kovesi, una dintre primele masuri pe care aceasta le va lua in calitate de sef al Ministerului Public va fi aceea a credibilizarii Ministerului Public. "Nu sunt printre cei care critica sistemul fara sa ofere solutii, sunt convinsa ca un singur om nu poate sa schimbe sistemul, dar il poate face sa functioneze", a declarat Kovesi, care lasa sa se inteleaga ca una dintre primele masuri pe care le va lua in calitate de procuror general va fi aceea a inlaturarii din institutie a procurorului Gheorghe Muscalu, personaj implicat in diverse scandaluri publice.

In acest context, noul procuror general a promis ca va respecta independenta procurorilor si ca nu se va amesteca in activitatea acestora, chiar daca insusi ministrul justitiei ii va cere asa ceva.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.